17.11.2015. Javno slusanje_239x019. и 26. новембра 2015. године полазници Правне клинике за еколошко право присуствовали су јавном слушању Одбора за заштиту животне средине о Нацрту закона о изменама и  допунама Закона о заштити  животне средине.

Бранислав Блажић,  председник Одбора за заштиту животне средине отворио је јавно слушање о Нацрту закона о изменама и допунама Закона о заштити природе, том приликом истакао је да у сагласности са Министарством пољопривреде и заштите животне средине треба радити на Нацрту закона како би био што потпунији пре него што уђе у процедуру Народне скупштине, као и да се на тај начин посланици могу информисати о Закону, али и едуковати и изнети своје мишљење о њему.

Др Стана Божовић, државни секретар Министарства пољопривреде и заштите животне средине нагласила је да ће у оквиру Министарства бити основан Зелени фонд Републике Србије, ради финансирања заштите животне средине у складу са Законом о буџетском систему.

26. новембра 2015. године одржан је наставак јавног слушања о нацртима закона о изменама и допунама Закона о заштити животне средине и Закона о управљању отпадом.

Comments closed.